HÍREK

AI-Hungary

2023-09-25

A DIGITÁLIS FEJLETTSÉG MÉRÉSE ITTHON ÉS EURÓPÁBAN

A Digitális Gazdaság és Társadalom Index (Digital Economy and Society Index - DESI) egy olyan indexszám, amelynek segítségével összevethető az Európai Unió tagállamainak digitális fejlettsége. Ez az indexszám öt dimenzió alapján kerül kiszámolásra.

AI-Hungary

2023-06-07

MILYEN MEGOLDÁS LÉTEZIK A KKV SZÁMÁRA A HOSSZÚ FIZETÉSI HATÁRIDŐRE?

A Világgazdaság internetes hasábjain jelent meg egy cikk Dr. Réti Bálint tollából, aki a Péntech társalapítója, a Magyar Fintech Szövetség elnökhelyettese. A cikkben a KKV-k finanszírozási lehetőségeiről, valamint a likviditási nehézségek megoldásairól értekezik az író.

AI-Hungary

2023-06-03

IDÉN IS MÉRTÉK AZ UNIÓS TAGÁLLAMOK DIGITÁLIS FEJLETTSÉGÉT

Az Európai Bizottság 2014 óta követi nyomon a digitális fejlettséggel kapcsolatos tagállami eredményeket, és teszi közzé a Digitális Gazdaság és Társadalom Indexről (DESI) szóló éves jelentéseket.

AI-Hungary

2023-06-03

ÚJ MÉRNÖKI TERÜLET ALAPKŐVÉNEK LETÉTELE VALÓSULT MEG ZALAZONE-BAN

2022. szeptember 12-én a Bosch új mérnöki központjának ünnepélyes alapkőletétele zajlott Zalaegerszegen, a ZalaZONE-ban. A mérnöki központ kétszáz új, magas képzettséget igénylő munkahelyet teremt majd a régióban, mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Emellett az eseményen együttműködési szándéknyilatkozatot írtak alá a Széchenyi István Egyetem és a Bosch csoport képviselői.

AI-Hungary

2022-11-26

ELKÉSZÜLT AZ ELSŐ PUBLIKUS MAGYAR KÉZÍRÁSFELISMERŐ RENDSZER

Az Országos Széchényi Könyvtár Digitális Bölcsészeti Központja egy olyan mesterséges intelligencia alapú alkalmazást hozott létre és tett nyilvánossá, amely felismeri az emberi kézírást, és így nagy pontossággal képes az írott szöveget nyomtatott betűs szöveggé alakítani. Ez a program mindenki számára elérhető a Transkribus nevű szoftver komponenseként.

AI-Hungary

2022-11-26

DIGITÁLIS ÉRETTSÉG, INTELLIGENS KOMMUNIKÁCIÓ ÉS FELHŐ

Az intelligens kommunikációs rendszerek mind olyan mesterséges intelligencia alapú fejlesztések, amelyek célja a munkafolyamatok egyszerűsítése, a munkavállalók tehermentesítése, a vállalkozások piacképessé tétele.

Karbantartás alatt... Köszönjük a türelmet!

Karbantartás alatt!
Köszönjük a türelmet!