Fábián Gergely

A közigazgatás képviselője az MI Koalíció elnökségi tagjai között.

2009-ben a Maastrichti Egyetemen szerzett pénzügyi közgazdász diplomát. 2021-ben okleveles közgazdászként végzett a Szent István Egyetemen. 2009-2013 között a Magyar Nemzeti Bank senior elemzője, 2013 és 2015 között főosztályvezetője, majd 2015-től 2017-ig igazgatója. 2017-től 2022-ig a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatójaként dolgozik. Ezzel párhuzamosan a Budapest Institute of Banking Zrt. vezérigazgatói, valamint 2021-2022 között az MNB-EduLab Kft. ügyvezetői feladatait is ellátja. 2022 decemberétől a Gazdaságfejlesztési miniszter munkáját segíti iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkárként.

Dr. Charaf Hassan

A tudomány képviselője az MI Koalíció elnökségi tagjai között.

A mobilalkalmazások fejlesztésének nemzetközi szinten is elismert alakja, az informatikai fejlesztések széleskörű hasznosulásának elősegítője, az ipar és a felsőoktatás tartalmas együttműködését alakító személyiség, valamint a fejlesztésorientált és hallgatóközpontú informatikai oktatás elkötelezett képviselője. 1992-ben szerzett villamosmérnöki oklevelet a Műegyetemen, PhD fokozatot 1998-ban, habilitációt 2013-ban, MTA doktori fokozatot 2017-ben, 2018 óta a Villamosmérnöki és Informatikai Kar dékánja. Tudományos, fejlesztői és oktatási tevékenysége a szoftverfejlesztéshez kötődik. Folyamatosan dolgozik az ipar és a felsőoktatás tartalmas és kölcsönös előnyöket rejtő együttműködésének elősegítésén, a fejlesztésorientált és hallgatóközpontú informatikai oktatás elkötelezett képviselőjeként.

Molnár Gábor

A magyar kkv-kat képviseli az elnökségben.

A MouldTech Kft. alapító tulajdonosa, ügyvezetője. Végzettsége szerint gépészmérnök, integrált versenyszakmérnök. Tagja a Magyar Kereskedelmi Kamara Kutatásfejlesztési és Innovációs kollégiumának, valamint a Bay Zoltán Nemzeti Kutatóintézet-hálózat Innovációs Tanácsadó Testületének. Cége alapító tagja a Magyar Légiipari Klaszternek és a Magyarországi Drón Koalíciónak. A MouldTech Systems Kft. 2001-es alapítása óta gépipari tervezéssel és -gyártással foglalkozik. A mérnöki tevékeny az évek során kibővült a gyártással (egyedi, prezíciós alkatrészek, kis- és közepes szériás termékek előállítása), majd a kutatás-fejlesztési tevékenységgel, valamint az önálló termékfejlesztés folyamatával.

Hetényi Márk

A középvállalatok képviselője az MI Koalíció elnökségi tagjai között.

Végzettsége szerint informatikus-közgazdász, az MKB Bank Digitális Stratégia vezérigazgató-helyettese. Dolgozott a Pricewaterhouse Coopers-nél, majd a Deloitte-nál, ahol feladata volt a tranzakciós szolgáltatások menedzselése. 2005-től a Flextronics International Regionális Pénzügyi igazgatójaként közel 22 országban működő 300 fős pénzügyi csoportot irányította. 2015-től az MKB Banknál tevékenykedik.

Dr. Parragh László

A kamarák képviselője az MI Koalíció elnökségi tagjai között.

Parragh László gazdasági szakember, vállalkozó. 2000 óta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, 2017 óta a Nemzeti Versenyképességi Tanács tagja. Felsőfokú tanulmányait 1983-ban kezdte meg a pécsi Tanárképző Főiskola történelem-orosz tanár szakán, de végül a Janus Pannonius Tudományegyetem állam és jogtudományi karán fejezte be 1988-ban, Cum laude fokozattal. A Magyar Gyáriparosok Országos Szövetségének 1993-ban lett tagja, egy évvel később e szervezetben alelnökké választották. 2001-től az Üzleti 7 című hetilap szerkesztőbizottságának elnöke. 2002 óta az EXIM Bank Rt., MEHIB Rt. igazgatóságának tagja. 2002-től a GYSEV Rt. igazgatóságának tagja, 2003-tól alelnöke. 2002-től 2003-ig a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a Vállalkozók Országos Szövetsége által alapított KAVOSZ Rt. elnöke, 2003 óta a Felügyelő Bizottság elnöke. 2014. szeptember 30-tól az MKB Bank igazgatóságának külső tagja.

Skultéty Tamás

A startupok képviseletében foglal helyet az MI Koalíció elnökségi tagjai között.

Multinacionális környezetben és a közszférában is egyaránt otthonosan mozog. Korábban a Vodafone Magyarországnak, a Compaq illetve a HP Magyarországnak is dolgozott stratégiai és kereskedelmi területen. 2009 és 2011 között a Cryo-Innovation Kft-nél egy magyar bio-technológiai találmány világpiaci bevezetésén dolgozott, a Jeremie alapok befektetései közül ez volt az első sikeres exit 2012-ben. Tagja a Magyar Olimpiai Bizottságnak, a Széll Kálmán Alapítványnak és több más társadalmi és karitatív szervezetnek.

Vinnai Balázs

A szakmai szervezetek képviselője az MI Koalíció elnökségében.

Jogot végzett és az IND Group alapító-ügyvezetőjeként vált ismertté, amely a digitális megoldások vezető fejlesztőjévé és szolgáltatójává nőtte ki magát Európában és a Közel-Keleten. 2018. szeptemberétől tölti be a banki szoftvereket fejlesztő Finshape (korábban W.UP) elnöki pozícióját és egyben befektetőként is szerepet vállal a cég életében. Emellett alapítóként részt vett Közép- és Kelet-Európa vezető programozóiskolája, a Codecool létrehozásában. Vinnai Balázs 2021 júliusában elnöki főtanácsadóként csatlakozott a Magyar Bankholdinghoz és a vezető testületnek is tagja. 2007-től az Informatikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) elnökségi tagja, 2020 óta pedig a szövetség elnöke.

A weboldal sütiket használ

az optimális működés érdekében. Az oldal böngészésével hozzájárulsz a sütik használatához és elfogadod az
adatkezelési tájékoztatót.